Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Tidligere i sommer kunne Vi.no fortelle at det franske Mattilsynet advarer mot å spise for mye av kjøttvarer som bacon, pølser og spekemat, fordi det inneholder tilsetningsstoffer som kan øke kreftfaren på lik linje med røyking.
Slike kjøttvarer er tilsatt nitrater eller nitritt for å gi lengre holdbarhet, men også planter inneholder nitrat naturlig - og noen langt mer enn andre, deriblant spinat.
På grunn av nitrat-innholdet i spinat, er det enkelte ting du bør passe på ved tilberedning.
Spinat bør ikke varmes opp flere ganger
Ifølge Matportalen.no anbefaler de ikke at man varmer opp mat som inneholder spinat flere ganger.
Seniorrådgiver, ernæring ved Nofima, Ida Synnøve Grini, forklarer hvorfor til Vi.nos lesere:
- Spinat inneholder nitrat som omdannes til nitritt. Disse stoffene kan i kroppen danne det som kalles nitrosaminer som kan være kreftfremkallende. Ved oppvarming av for eksempel restemat som inneholder spinat vil konsentrasjonen av nitritt kunne øke jo flere ganger den bli oppvarmet. Derfor anbefaler Mattilsynet at en ikke varmer retter som inneholder bladrike grønnsaker mer enn en gang, sier Grini.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.