Nettapotek

Reseptmedisiner fra nettapotek kom på avveie i posten

- Skjer ikke ofte, sier Posten.

A-PREPARATER PÅ AVVEIE: A-preparater er narkotiske stoffer som for eksempel morfin, og krever egen resept. På dette bildet ser man Valium og Paralgin Forte, typiske B-preparater. Foto: Lisa Wisløff
A-PREPARATER PÅ AVVEIE: A-preparater er narkotiske stoffer som for eksempel morfin, og krever egen resept. På dette bildet ser man Valium og Paralgin Forte, typiske B-preparater. Foto: Lisa Wisløff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Det var i begynnelsen av juni at en kunde bestilte to typer A-preparater (opiater og andre sterkt vanedannende medisiner, red.anm.) på resept fra nettapoteket Komplett Apotek.

Medisinene kom imidlertid aldri fram, men forsvant i posten.

I et brev sendt til Helsedirektoratet, skriver kunden at medisinene ble sendt fra Komplett Apotek, men at de ifølge postens sporing plutselig ble borte.

«De ankom aldri det lokale postkontoret, og posten kan ikke forklare hva som har skjedd», står det i brevet.

Les også: Spørsmålet leger vegrer seg for å spørre

Det lokale postkontoret lette likevel etter medisinene, men fant ingenting.

Komplett Apotek tilbakeførte til slutt resepten til kunden, slik at medisinene kunne hentes på et fysisk apotek.

«Brudd på taushetsplikt»

Kunden uttrykker i brevet stor bekymring over at medisiner med informasjon om navn, adresse og type medikamenter er kommet på avveie.

Vedkommende beskriver det som ubehagelig å ikke vite hvem som eventuelt har åpnet medisinene, og kaller situasjonen kritikkverdig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.