Tidlig overgangsalder

Ranveig (41) valgte hormonbehandling for å forebygge tidlig overgangsalder

Da storesøsteren til Ranveig Tvedt (41) kom i overgangsalderen som 38–åring, fikk hun hormonbehandling mot plagene. Når Ranveig i fjor oppdaget symptomer på overgangsalder, valgte hun å gjøre det samme som søsteren. - Gynekologen sa det var veldig lurt at jeg kom i forkant, sier 41–åringen.

HORMONBEHANDLING: Ranveig valgte hormonbehandling for å forebygge tidlig overgangsalder, og er veldig fornøyd med effekten av behandlingen. Foto: Marlene Andreassen
HORMONBEHANDLING: Ranveig valgte hormonbehandling for å forebygge tidlig overgangsalder, og er veldig fornøyd med effekten av behandlingen. Foto: Marlene Andreassen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I 2021 kjente Ranveig en endring i kroppen. Hun opplevde hetetokter og kavet mye på nettene, og orket ikke engang gå med høyhalsede gensere.

- Det var plagsomt, jeg var ekkel, varm. Det hadde jeg ikke opplevd før, forklarer hun.

Hun hadde på denne tiden jevnlig menstruasjon, men med tre eldre søstre og familie på farssiden som alle hadde opplevd tidlig overgangsalder, antok Ranveig at dette nå hadde rammet henne på et tidlig tidspunkt.

- Jeg har alltid vært klar over at jeg kan begynne tidlig da min eldste søster kom i overgangsalderen som 38–åring, og de andre var ferdige innen de var 42-43 år gamle, sier den åpne moren – og bonusmoren fra Karmøy.

Den seks år eldre storesøsteren Miriam, som var først ute av søstrene til å oppleve overgangsalder, hadde selv startet behandlingen på et tidlig tidspunkt. Hun var veldig fornøyd med effekten den gav, og var raskt ute med å anbefale hormonbehandling til Ranveig og søstrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.