Parproblemet som ikke forsvinner selv om ungene flytter ut

Kvinnen føler at arbeidet hun gjør i hjemmet ikke blir sett. Problemet påvirker intimiteten og begjæret i forholdet.

FRUSTRASJON I FORHOLDET: Kvinnen er som regel det sosiale limet i familien og tar seg av det meste av husarbeidet. Skjevfordelingen påvirker forholdet negativt. Foto: NTB Shutterstock
FRUSTRASJON I FORHOLDET: Kvinnen er som regel det sosiale limet i familien og tar seg av det meste av husarbeidet. Skjevfordelingen påvirker forholdet negativt. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Fordeling av oppgaver er alltid en liten utfordring i forhold. Jeg møter dette jevnlig i terapirommet. Mange velger også tradisjonelle kjønnsroller ubevisst, sier Sarah Bjerknes, klinisk spesialist i familieterapi, til Vi.no.

Hun forteller at kvinner ofte føler at de blir tatt for gitt. Og at arbeidsinnsatsen de gjør i hjemmet ikke blir sett.

Og oftest er det sånn: At det er kvinnen i forholdet som tar ansvar for at familiebedriften skal gå rundt. Dette fortsetter selv om barna har flyttet ut og begge er blitt pensjonister.

- Når mannen blir pensjonist starter han gjerne med prosjekter i garasjen og tar seg av bilen, mens kona står for kontakten med barnebarn, det sosiale med å be familie på middag, lage mat og stelle i huset. Å klippe plenen én gang i uka er mindre jobb enn matlaging og stell i huset som blir gjort hver dag, sier Bjerknes.

Begjæret og intimiteten blir ødelagt

Hun er klar på at skjevfordelingen påvirker relasjonen negativt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.