Gode råd for bedre søvn:

Par skammer seg over at de ikke lenger sover sammen

Det kan være mange grunner til at det er vanske­lig å sove sammen med sin kjære. Alt er ikke like enkelt å gjøre noe med, men det finnes råd.

IDEALET: Par skal liksom sovne sammen og våkne sammen. Men er det verdt det om dere ikke sover godt? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
IDEALET: Par skal liksom sovne sammen og våkne sammen. Men er det verdt det om dere ikke sover godt? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Vi vet at mange sover dårligere når de sover sammen med en annen, sier parterapeut og sexolog Bianca Schmidt.

Etter hvert som man har levd sammen lenge kan dette gå seg til, men mange velger etter hvert å ha separate soverom. Det kan fungere fint for noen, men for andre er det å dele seng viktig for forholdet.

– En del av det som binder oss sammen er felles opplevelser, og for mange er en viktig del av det, å sove og våkne sammen. Har man hver sin adresse kan det føles litt avstandsskapende å reise hver til sitt for å sove, sier Schmidt.

Ta med noe hjemmefra

Mange synes det er vanskelig med lyder og bevegelser fra andre når de skal sove. Hvis du for eksempel ikke klarer å venne deg til høylytt snorking kan ørepropper være et godt virkemiddel, foreslår Schmidt.

Er det rett og slett det at du ikke liker å sove i en fremmed seng som er tilfellet, så kan det hjelpe å gjøre kjærestens seng litt mer hjemmekoselig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.