Alt du trenger å vite om østrogen, progesteron og testosteron:

Overgangsalderen: Sannheten om hormonterapi

Mytene rundt hormontilskudd i overgangsalderen har levd lenge nok, mener gynekolog Helena Enger. Hun «friskmelder» behandlingen som fikk rykte som en sikker vei til brystkreft.

Risikoen som er forbundet med hormontilskudd i overgangsalderen i dag veies opp av fordelene, mener gynekologene vi har snakket med. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
Risikoen som er forbundet med hormontilskudd i overgangsalderen i dag veies opp av fordelene, mener gynekologene vi har snakket med. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Folk har vært redde i 20 år på grunn av studien som sa at østrogentilskudd forårsaket brystkreft. Dette var en feiltolkning, men vi er blitt godt hjernevasket, sier Helena Enger, gynekolog ved Volvat og forfatter av boka «Hetetokter og kalde fakta», som handler om hvordan plager i overgangsalderen kan løses.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer