Øvelsene som gjør deg myk og smidig

Trening er ikke bare styrkeøvelser, smidighet og bevegelighet kan også trenes opp. Øvelsene får du her.

TEST: Før du går i gang med bevegelighetstrening, gir vi deg tre øvelser som kartlegger hvor myk du er i dag. I den ene av dem skal du la overkroppen henge fremover, og se hvor langt fingrene rekker. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
TEST: Før du går i gang med bevegelighetstrening, gir vi deg tre øvelser som kartlegger hvor myk du er i dag. I den ene av dem skal du la overkroppen henge fremover, og se hvor langt fingrene rekker. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

La oss bare innse det med én gang: Vår evne til å bevege oss mykt og grasiøst er ikke den samme hele livet. Hvordan kjennes det for eksempel når du bøyer deg ned for å plukke opp noe fra gulvet, når du stiller deg på tå og strekker deg etter noe som er høyt oppe, eller når du snur deg rundt for å se hva som skjer bak deg? Er du fortsatt myk som en ungdommelig katt, eller er det litt stivt enkelte steder? Kanskje stopper det helt opp i enkelte ledd, kanskje medfører bevegelsen at du slipper ut et lite, ufrivillig stønn?

Regelmessige bevegelighetsøvelser gjør ikke bare kroppen mykere og piggere, du reduserer også risikoen for skader. I tillegg gjør det holdningen bedre.

Myk eller støl

Vi sier gjerne at vi er «myke» når leddene våre har normal bevegelighet. Fungerer leddene som normalt, kommer vi lettere til muskulaturen så vi både får trent den og brukt den i det daglige. Hvis du trener mye, er bevegelighet viktig for prestasjonen. Men god bevegelighet er minst like viktig for alle som har et stillesittende liv. Myker du opp leddene jevnlig, reduserer du risikoen for ryggproblemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.