Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Det er Mage-tarmforbundet som melder at Nortura er først av de store matprodusentene til å fjerne tilsetningsstoffet karragenan (E407) fra sine produkter.
Vi.no har tidligere skrevet om at karragenan innebærer en mulig risiko for mennesker. Det er blitt vist at karragenan i kosten til marsvin, kaniner, mus og rotter har ført til tarminflammasjon. Karragenan i kosten kan også utløse tilbakefall av aktiv sykdom hos personer med inflammatorisk tarmsykdom.
Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer er også svært kritiske til bruk av karragenan i matvarer.
- Studier viser at karragenan gir betennelse i forsøksdyr. EFSA, EUs matorgan, vil finne ut mer om hvordan stoffet påvirker mennesker før de vil forby det. Vi mener myndighetene må være føre var når vi ser hva forskningen sier om hvordan stoffet påvirker dyr, har Miriam Ekelund, kommunikasjonsrådgiver i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer tidligere uttalt til Vi.no.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.