Eldreomsorg i Norge

Ny studie: Fremtidens eldre vil få det best i Norge

Amerikanske forskere har konkludert: Det landet i verden som er best rustet til å ta vare på eldre i fremtiden, er Norge.

FINT Å VÆRE NORSK: Norge er det landet i verden som er best rustet til å ta vare på de eldre i fremtiden, viser internasjonal forskning. Foto: Scanpix.
FINT Å VÆRE NORSK: Norge er det landet i verden som er best rustet til å ta vare på de eldre i fremtiden, viser internasjonal forskning. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): - Den såkalte eldrebølgen vil naturligvis gi flere eldre som trenger ulike tjenester, men det er usikkert hvor store utfordringer helse- og omsorgssektorene står ovenfor. Forskning tyder på at morgendagens eldre vil ha bedre helse og kan bli mer selvhjulpne, samt at teknologiske nyvinninger vil bidra til å avlaste ansatte i helsesektoren.

Det sier Thomas Hansen, forsker ved Nova og OsloMet.

Nå viser også en ny, internasjonal studie at det landet i verden som er best rustet til å ta vare på eldre i fremtiden, er Norge.

- Unike velferdsordninger

Det er amerikanske forskere ved Columbia University som har undersøkt hvilke land som vil være best for eldre å bo i etter hvert som levealderen øker.

18 OSCD-land er inkludert i undersøkelsen. I tillegg har forskerne tatt utgangspunkt i resultater fra andre undersøkelser som World Values Survey.

Statistikken som er samlet inn dreier seg om alt fra hvor god pensjon eldre har til hvor fornøyde de selv sier at de er.

Her topper altså Norge listen, etterfulgt av Sverige like bak.

Hansen forklarer dette med at eldre i Norge har trygghet i gode og rause velferdsordninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.