Overvekt og fedme

Ny slankemedisin betegnes som en revolusjon

En ny slankemedisin viser oppsiktsvekkende gode resultater, og beskrives som et stort gjennombrudd i behandlingen av fedme. Snart kan den bli tilgjengelig for nordmenn som sliter med overvekt.

LEGEMIDDEL MOT OVERVEKT: Flertallet av Norges befolkning lider av overvekt eller fedme, og tallene fortsetter å øke. Men en ny slankemedisin med oppsiktsvekkende god effekt kan snart bli tilgjengelig i Norge. Foto: NTB
LEGEMIDDEL MOT OVERVEKT: Flertallet av Norges befolkning lider av overvekt eller fedme, og tallene fortsetter å øke. Men en ny slankemedisin med oppsiktsvekkende god effekt kan snart bli tilgjengelig i Norge. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En ny og svært effektiv medisin mot overvekt kan snart bli tilgjengelig i Norge, skriver Tv2.

Det er gode nyheter for nordmenn flest - tall fra FHI viser at det nå er flere nordmenn som er overvektige enn normalvektige. 75 prosent av norske menn og 60 prosent av norske kvinner har enten overvekt eller fedme.

Fedme og sykelig overvekt er en av de største helseutfordringene i verden i dag. Verdens Helseorganisasjon (WHO) advarte i en rapport i 2022 mot at fedme er i ferd med å bli en epidemi over hele Europa, og at tallene bare vil fortsette å øke. Globalt er det i dag mer enn en milliard personer med fedme.

Flertallet har overvekt

Overvekt og fedme gir økt risiko for flere alvorlige sykdommer, blant annet diabetes 2, flere typer kreft og ikke minst hjerte- og karsykdommer. I tillegg øker det risikoen for smertefull artrose i hofter og knær, samt en rekke andre smertetilstander i muskel- og skjelettsystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.