Rapport om kvinnehelse

Ny helserapport: Å sjonglere kvinneroller kan gi helseplager

Arbeidstaker, partner, mor, datter, venninne, omsorgsgiver og støtteperson. Kvinnerollene er mange. Nå avslører en ny kvinnehelserapport at nettopp det, å skulle sjonglere mellom ulike kvinneroller, ikke bare er utfordrende - men at det også kan medføre helseproblemer, både kroppslige og mentale.

KVINNEHELSE OG KVINNEROLLER: En ny rapport om utviklingen av kvinners helse etterlyser mer fokus på totalbelastningen i kvinneliv. For hva skjer når den med ansvaret for omsorgsoppgavene, jobben, familien og vennskap, plutselig blir syk? Hvordan påvirker det egen helse og de nærmestes liv? Foto: NTB/Shutterstock
KVINNEHELSE OG KVINNEROLLER: En ny rapport om utviklingen av kvinners helse etterlyser mer fokus på totalbelastningen i kvinneliv. For hva skjer når den med ansvaret for omsorgsoppgavene, jobben, familien og vennskap, plutselig blir syk? Hvordan påvirker det egen helse og de nærmestes liv? Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Kvinnehelse» har vært et hett tema den siste uka, og uten at vi skal varme opp den poteten igjen her og nå, kan vi bare konstatere at alle de tre kvinnene som har figurert i «kvinnehelsedebatten» i det siste nok kan krysse av for i alle fall fire-fem av de nevnte kvinnerollene ovenfor.

Og det kan kanskje du også?

Nå avslører en fersk rapport fra Statistisk sentralbyrå at det å skulle sjonglere ulike kvinneroller, kan være utfordrende. Kvinneliv og kvinnehelse tett forbundet - og det kan rett og slett være utfordrende å få de ulike livsrollene til å gå i hop.

- Ikke overraskende, tenker du kanskje?

Rapporten avslører imidlertid også at det å skulle strekke seg etter å oppfylle alle rollene, samtidig med at man skal takle ulike livsepoker som kanskje omfatter svangerskap, fødsler og overgangsalder, faktisk kan medføre helseplager:

- Dette kan «sette seg» i kvinnekroppen, og gi ulike helseplager, både kroppslig og mentalt, ifølge rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.