Skjønte ikke at søvnvanskene skyldtes overgangsalder:

Nora sov dårlig i åtte år

Nora Nermann (51) var blant annet plaget av hodepine, dårlig søvn og hetetokter. Selv tenkte hun at det bare var noe som kom med alderen.

ET NYTT LIV MED BEHANDLING: Nora Nermann (51) forteller at hun fikk et nytt liv etter at hun startet med hormonterapi. - Nå er jeg den gode, gamle Nora igjen. Foto: Privat
ET NYTT LIV MED BEHANDLING: Nora Nermann (51) forteller at hun fikk et nytt liv etter at hun startet med hormonterapi. - Nå er jeg den gode, gamle Nora igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I midten av 40-åra opplevde Nermann varmebølger som plutselig skylte gjennom kroppen. De kunne komme sommer som vinter, om natta eller mens hun var på jobb.

– Det var som om jeg hadde en badstu skrudd på inne i meg. Samtidig var jeg sliten og trøtt. Jeg slet med nattesøvnen og var plaget med hodepine og smerter i knær og skuldrer, forteller hun.

Hun fikk også kort lunte, ble lettrørt og irriterte seg over ting. Følelsen av bomull i hodet og glemsomhet var også en plage. Legen trodde hun var sliten og utbrent. Symptomene minnet om plager i forbindelse med overgangsalder, men Nora var for ung og kvikk til at det kunne være årsaken, mente han.

Hadde bare lyst til å grine hos legen

– Jeg hadde bare lyst til å grine da jeg var inne hos legen. Jeg kjente ikke igjen meg selv. Jeg spurte om han kunne ta en blodprøve for å sjekke hormonverdier. Det fikk jeg, men jeg fikk også beskjed om at blodprøven ikke kunne gi meg noe klart svar på om jeg var i overgangsalderen, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.