Tidlig parkinson

Nina Helene fikk parkinson som 47-åring

Da Nina Helene (49) fikk påvist parkinson for snart to år siden, tenkte hun at hun fortsatt hadde et langt liv foran seg. Så fikk hun vite at hun hadde en sjelden variant av sykdommen som vil forkorte levetiden hennes.

PARKINSON I UNG ALDER: Nina Helene fikk påvist parkinson som 47-åring. – Det var ikke sånn jeg så for meg livet mitt. Foto: Sindre Nordengen
PARKINSON I UNG ALDER: Nina Helene fikk påvist parkinson som 47-åring. – Det var ikke sånn jeg så for meg livet mitt. Foto: Sindre Nordengen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Lørenskog, 19. oktober 2019: Plutselig får Nina Helene fryktelig vondt i hodet uten å skjønne hvorfor. Etter å ha kommet på besøk til sin daværende kjæreste, faller hun om på gulvet. Han ringer etter ambulansen og hun blir innlagt på slagavdelingen på Ahus.

Det viste seg at det ikke var slag, men en svulst i biskjoldkjertelen som måtte opereres bort. På samme tid mistenker nevrologen på sykehuset at Nina Helene kan ha parkinson, og begynner å utrede henne for det. Lille julaften kommer det en telefon fra sykehuset. De har fått svaret på den nukleærmedisinske undersøkelsen av hjernen (DaTSCAN), men kan ikke gi henne svaret over telefon og ber henne komme på en time 3. januar.

– Da skjønte jeg at det var parkinson jeg hadde. For hvis det ikke hadde vært det, så kunne de jo bare ha sagt det på telefon med en gang, sier Nina Helene Hillestad (49) fra Lørenskog.

Sjokkbeskjeden

På timen i januar viser nevrologen henne et bilde av hjernen hennes. Han forklarer at Nina Helene mangler dopamin i høyre hjernehalvdel. Gjennomsnittlig debutalder for parkinson ligger mellom 65 og 70 år. Nina Helene var 47 år da hun fikk påvist sykdommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.