Nav: - Søk ny AAP så fort som mulig

Nav oppfordrer nå alle som ikke får forlengelse av sin AAP etter de nye reglene, om å søke ny AAP så fort som mulig.

OPPFORDRER OM Å SØKE NY AAP: - Det er veldig viktig at personer som ikke har rett til å få forlenget AAP-perioden, søker om ny AAP så fort som mulig, oppfordrer Nav. De sier de jobber med å finne løsninger på hvordan de skal nå ut til de det gjelder. Foto: Kristin Sørdal
OPPFORDRER OM Å SØKE NY AAP: - Det er veldig viktig at personer som ikke har rett til å få forlenget AAP-perioden, søker om ny AAP så fort som mulig, oppfordrer Nav. De sier de jobber med å finne løsninger på hvordan de skal nå ut til de det gjelder. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Tusenvis står i fare for å stå uten arbeidsavklaringspenger når regjeringens overgangsordning løper ut i slutten av oktober, uttalte Mímir Kristjánsson i Rødt i dagens artikkel på Vi.no.

Også Elisabeth Thoresen i AAP-aksjonen deler bekymringen og frykter for de mange tusen som er omfattet av overgangsordningen med utløp 31. oktober. Frykten er at de som ennå ikke har fått saken sin behandlet og avklart av Nav, skal stå uten ytelser når overgangsperioden utløper. Vanlig saksbehandlingstid for nye AAP-søknad er 11 uker.

Nå går Nav ut og oppfordrer alle som er omfattet av overgangsordningen og som ennå ikke har fått svar fra Nav, om å søke ny AAP på nytt - og så raskt som mulig:

- Søk så fort som mulig

Bente Thori-Aamot, seksjonssjef i Nav, sier til Vi.no at dette har høy prioritet og at de jobber kontinuerlig med å få avklart alle saker, for å unngå at personer som har rett til AAP står uten ytelse 1. november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.