Nav og yrkesskade

Nav-nei etter jobbskade: - Må forventes

Sykepleieren ble skadd under løft av demenspasient - men Nav mener denne typen arbeidsoppgaver må forventes. Dermed får ikke sykepleieren alle fordelene som en godkjent yrkesskade kan gi.

YRKESSKADE? Veldig mange får avslag på søknad om yrkessykdom eller yrkesskade. Mange får avslag fordi skaden ikke skyldes en plutselig, uventet hendelse. Foto: NTB
YRKESSKADE? Veldig mange får avslag på søknad om yrkessykdom eller yrkesskade. Mange får avslag fordi skaden ikke skyldes en plutselig, uventet hendelse. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er mange fordeler med en godkjent yrkesskade eller yrkessykdom: Uføre med yrkesskadestatus kan for eksempel få spesialfordeler.

Kortversjonen er at du kan få mere penger både fra Nav og andre etater, som Helfo. Men for å få tilgang på disse økonomiske fordelene, er det helt essensielt at du får godkjent skade eller sykdom som yrkesskade. Her kan du lese hva som kreves for at Nav skal godkjenne det.

Men statistikkene viser at det ikke er enkelt å få ja på godkjent yrkesskade eller yrkessykdom fra Nav: Hele 80 prosent fikk avslag på søknad om yrkessykdom i fjor - og mange får avslag av de samme grunnene.

Ingen plutselig ulykke

Sykepleieren vi forteller om innledningsvis har fått avslag på sin søknad om å få skaden godkjent som yrkesskade. Og en av grunnene til det er noe som veldig mange av avslagene har til felles:

Det var ingen plutselig og uventet ytre hendelse - og skaden er dermed ikke en ulykke, som er et av kravene for å få en skade godkjent som yrkesskade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.