Fikk brystkreft

– Når man har sett nedover den svarteste gata, blir alt dobbelt så fargerikt på den andre siden

Da Henriette fikk en hissig brystkreft-diagnose, åpnet hun galleri: – Det er en sterk opplevelse å kunne skape noe, selv om kroppen har vært brutt ned. Alt blir dobbelt så fargerikt når man har sett døden i hvitøyet, sier Henriette.

MALTE SEG GJENNOM SYKDOMMEN: Hele livet har Henriette malt, og ti dager etter at hun fikk påvist diagnosen, bestemte Henriette seg for å satse videre på malingen. Foto: Ellen Jarli
MALTE SEG GJENNOM SYKDOMMEN: Hele livet har Henriette malt, og ti dager etter at hun fikk påvist diagnosen, bestemte Henriette seg for å satse videre på malingen. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Høsten 2020 har tobarnsmor Henriette Enger (48) fra Brumunddal travle, men innholdsrike dager som kulturrådgiver i kommunen og som stylist for Lotto-sendingene på NRK.

Noen måneder senere, lørdag 21. november: Henriette ligger i senga og er i ferd med å sovne, da hun kjenner en kul i brystet. Hun blir ikke bekymret, tenker at 95 prosent av sånne kuler er ufarlig, men kontakter fastlegen for sikkerhets skyld. Både fastlegen og sykehuslegen Henriette etter hvert kommer til, mener at kulen ser fredelig ut, men for å være helt sikker, så blir det tatt biopsi av den.

Prøvesvar

8. desember skal Henriette tilbake på sykehuset for å få prøvesvarene. Senere samme dag har hun ansvar for stylingen til Lotto-sendingene. Hun ringer sykehuset på forhånd for å forhøre seg om hun bør skaffe en vikar. Det blir hun anbefalt. På dette tidspunktet har ikke Henriette fortalt noen, bortsett fra de aller nærmeste, om hva hun venter på svar på. Hun har en tanke om at så lenge hun ikke sier noe, så eksisterer det heller ikke noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.