Førerkort og diabetes

Nå haster det for diabetes-pasientene

Et ukjent antall bilister kan være i fare for å miste førerretten fra 1. januar, om de ikke fornyer innen nyttår. Dette har ingenting med gamle førerkorttyper å gjøre - men er relatert til utbredt folkesykdom.

FORNYE FØRERKORT MED DIABETES? Fra 1. januar 2023 strammes det til for alle med diabetes som bruker blodsukkerdempende medisiner: Da skal alle kun ha førerkort med maks fem års gyldighet. Har du diabetes, står på slike medisiner og har et førerkort med lenger enn fem års varighet, vil dette ikke være gyldig etter nyttår. Du må fornye for å beholde førerretten. Foto: Kristin Sørdal
FORNYE FØRERKORT MED DIABETES? Fra 1. januar 2023 strammes det til for alle med diabetes som bruker blodsukkerdempende medisiner: Da skal alle kun ha førerkort med maks fem års gyldighet. Har du diabetes, står på slike medisiner og har et førerkort med lenger enn fem års varighet, vil dette ikke være gyldig etter nyttår. Du må fornye for å beholde førerretten. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Alle med diabetes som bruker en blodsukkerregulerende medisin og som har et førerkort med varighet på mer enn fem år, må fornye førerkortet sitt innen nyttår.

Årsaken er endringer i førerkortforskriften. Egentlig var fristen for fornyelse for denne gruppen bilister satt til 1. januar 2022, men på grunn av koronapandemien ble fristen utsatt et år - og det er der vi nå nærmer oss; fristen er 1. januar 2023. Vi.no skrev om endringene og fristen allerede i februar - og at Vegvesenet oppfordret til å få gjort fornyelsen i god tid.

Hvor mange det gjelder, som har diabetes og som rammes av denne endringen, vites ikke:

- Vi vet ikke hvem disse personene er, og vi vet dermed heller ikke hvor mange av dem det er som ennå ikke har fornyet førerkortet, sier rådgiver Ingrid Sørli i Fagseksjon førerkort i Statens vegvesen til Vi.no.

Dersom dette gjelder deg er det ifølge Sørlig fremdeles tid til å rekke fristen - men du bør agere raskt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.