Hva hjelper dagen derpå

Myter om bakrus: Finnes det noe som hjelper?

Det finnes utallige kurer mot bakrus. Spørsmålet er bare om noen av dem hjelper? Her er sju myter om bakrus - og svaret på hva som kan hjelpe deg gjennom sommerens festligheter.

DAGEN DERPÅ: Sommerens festligheter kan få ubehagelige konsekvenser dagen derpå, særlig når du blir eldre og ikke er vant til å drikke så mye. Vi har undersøkt mytene om bakrus - og funnet ut hva som faktisk hjelper. Foto: NTB
DAGEN DERPÅ: Sommerens festligheter kan få ubehagelige konsekvenser dagen derpå, særlig når du blir eldre og ikke er vant til å drikke så mye. Vi har undersøkt mytene om bakrus - og funnet ut hva som faktisk hjelper. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Finnes det noen kur mot bakrus?

Spørsmålet har trolig vært stilt så lenge menneskeheten har eksistert. Opp som en bjørn og ned som en skinnfell har vært vår felles historie i tusenvis av år, uansett hvor på kloden vi har levd. Det ligger visst i vår natur å drikke over evne, for så å angre bittert dagen derpå.

Men i 2022 må vi da endelig ha klart å komme opp med en kur? Tja. En ny bakruspille er kommet på markedet i Storbritannia, som lover å forbrenne 70 prosent av alkoholen i kroppen i løpet av en time. Problemet er bare at den må tas før du drikker - dagen derpå har den ingen effekt. I tillegg hindrer den ikke bare bakrusen, men også rusen. Alkoholen forbrennes så raskt at den høye promillen uteblir. Med andre ord kan du like gjerne drikke lettøl, alkoholfritt eller bare begrense alkoholinntaket ditt som å bruke penger på en slik pille - effekten er den samme.

Forsker på bakrus

Men finnes det andre alternativer? Det finnes i hvert fall mange myter. Har de noe for seg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.