Hvordan starter du dagen?

Morgenrutinene som kan forandre livet ditt

Det høres kanskje overdrevent ut, men måten du starter dagen på kan påvirke livet ditt mer enn du tror. Og det er ikke store grepene som skal til, ifølge mentaltrener og forfatter Sara Lossius.

TA TILBAKE NYTELSEN: Å ta tilbake nytelsen og kosen, spesielt når hverdagen er hektisk, kan sette oss i bedre balanse. Foto: NTB
TA TILBAKE NYTELSEN: Å ta tilbake nytelsen og kosen, spesielt når hverdagen er hektisk, kan sette oss i bedre balanse. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kanskje er du blant dem som kjenner på en viss irritasjon når du leser saker som inneholder ordet rutiner, eller i det hele tatt saker med råd om hvordan du kan gjøre livet ditt og deg selv bedre. Underforstått: Det du har gående er ikke bra nok. Du skal pådyttes nok et gjøremål, nok en plikt, og nok en kilde til dårlig samvittighet når forsettene ryker. Et sabla ork, med andre ord.

Sara Lossius, som nettopp har gitt ut boken God morgen, vet hvor du kommer fra.

- «Er dette noe jeg må gjøre også nå, få til morgenrutiner, liksom». Det er nettopp det jeg ikke vil med boka, at folk skal sitte igjen med den følelsen. Intensjonen min er at morgenrutinene du velger skal gi mening og energi til det du ønsker i livet. At det skal gi en merverdi til dagen og være noe du gleder deg til når du legger deg om kvelden.

Ulike personer = ulike behov

«Du vet at det er rett når alt går lekende lett», sa en eller annen berømthet. Hvis morgenrutinene oppleves som en plikt og et ork, har du mest sannsynlig valgt feil rutiner. Her ligger selve bjelken i God morgen: Vi er ikke støpt i samme form, vi har ulike livssituasjoner, behov og ønsker. Noen vil ut av komfortsonen, bli tøffere, eller oppnå noe stort. Noen vil ha mer hygge og kos i hverdagen. For andre er målet å holde seg sprek i alderdommen, komme seg gjennom en vanskelig tid, leve sunnere, eller å bli bedre kjent med seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.