Manglende sexlyst

Mistet lysten? Du er ikke alene!

Kan skyldes tilstanden hyposeksualitet – og lystmangelen er ikke alltid det egentlige problemet.

HVOR MYE SEX HAR ALLE ANDRE? I vår seksualiserte verden er det lett å få inntrykk av at alle andre har seg konstant, men det trenger ikke å være sannheten. Foto: Shutterstock
HVOR MYE SEX HAR ALLE ANDRE? I vår seksualiserte verden er det lett å få inntrykk av at alle andre har seg konstant, men det trenger ikke å være sannheten. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Føles sex og kos mest slitsomt, og ikke noe som gjør livet bedre? Tenker du aldri på sex? Blir du ikke engang opphisset av sånt som vanligvis er erotisk stimulerende, som sexy scener på film eller en erotisk novelle? Da kan du lide av hyposeksualitet, svært lav sexlyst. Så mange som ti til 40 prosent av den kvinnelige befolkningen kan være rammet. Tilsvarende tall for menn er 15–25 prosent. Det betyr ikke at det er noe feil med deg.

Les også: Forelskelser gjør livet spennende

– Det finnes ikke noe sånt som en sunn sexlyst, man «må» ikke føle på en bestemt måte. For å kvalifisere til en diagnose må du selv føle at sexlysten er et savn, sier sexolog Leigh Norén.

Ulike lystfaser

Når lystmangel oppleves som et problem, føles det ofte stort og vanskelig.

– Man pleier å si at når sexlivet fungerer som det skal, opptar det ti prosent av oppmerksomheten vår. Når det ikke fungerer, opptar det 90 prosent, sier sexologen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.