Mister du unormalt mye hår? Dette bør du gjøre

Stress, psykiske problemer, gener, kosthold og infeksjoner som Covid-19 - grunner til hårtap kan være mange. Her får du ekspertens råd om hva du bør gjøre ved ulike former for hårtap.

PLUTSELIG HÅRAVFALL: Å oppleve at det blir mer hår i hårbørsten enn vanlig kan være skremmende. Foto: NTB Shutterstock
PLUTSELIG HÅRAVFALL: Å oppleve at det blir mer hår i hårbørsten enn vanlig kan være skremmende. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du opplevd at det blir usedvanlig mye hår i hårbørsten? Eller at håret plutselig blir merkbart tynnere?

Inger Marie Skoie er hudlege og spesialist i hud- og veneriske sykdommer. Hun erfarer at det å miste hår oppleves som veldig frustrerende for mange.

- Håret betyr mye. Hår handler mye om identitet. Mange opplever at denne går litt tapt. Vi som er hudleger har mange tunge konsultasjoner, sier hun til Vi.no.

Ifølge Skoie er det mange årsaker til at vi mister hår. Den vanligste årsaken er Androgenetisk hårtap.

- Det er en genetisk overfølsomhet for mannlige kjønnshormoner, androgener, som leder til hårtap. Androgenetisk hårtap er mest vanlig hos menn, men det er også den vanligste årsaken til at kvinner mister hår, sier Skoie.

I motsetning til menn som får viker og måne mister kvinner hår jevnt over fra hele hodebunnen. Ved androgenetisk hårtap trekker hårsekkene seg sammen og blir mindre. Ifølge Skoie kan denne typen hårtap behandles med liniment som smøres i hodebunnen eller med medikamenter i tablettform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.