Tysklands verste seriemorder

Mistenkelig mange døde på hans vakt

Sykepleieren Niels Högel var alltid den første som var til stede hvis en pasient måtte gjenopplives.

NARSISIST OG DRAPSMANN: Tidligere sykepleier Niels Högel skal ha hatt et stort behov for bekreftelse. Her er han fotografert under rettssaken i Oldenburg i Tyskland i 2019. Foto: AP NTB
NARSISIST OG DRAPSMANN: Tidligere sykepleier Niels Högel skal ha hatt et stort behov for bekreftelse. Her er han fotografert under rettssaken i Oldenburg i Tyskland i 2019. Foto: AP NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I begynnelsen av juni 2019 falt dommen mot mannen som ble kalt Tysklands verste seriemorder siden andre verdenskrig: Sykepleieren Niels Högel (42) ble funnet skyldig i å ha drept 85 personer, og dømt til livsvarig fengsel. Men påtalemyndigheten mener at antall ofre kan være betydelig høyere enn som så. Kanskje har så mange som 300 mennesker måttet bøte med livet på grunn av «døds­engelen».

Historien om Niels Högel handler om en mann som har hatt et stort behov for bekreftelse og å vise at han duger til noe. Han vokser opp i Wilhelmshaven i Nord-Tyskland med en far og farmor som begge er sykepleiere. Niels Högel uttrykker tidlig at han vil redde liv, og når han blir stor, skal han følge i farens fotspor.

I 1999 er Niels 22 år og ferdig utdannet sykepleier. Han får jobb på akutten på sykehuset i Oldenburg, og blir en verdsatt kollega ved hjerteklinikkens intensivavdeling. Niels Högel er ikke spesielt sjenert av seg.

– Han fant seg fort til rette, var målrettet og stor i kjeften, forteller en tidligere kollega i en tysk tv-dokumentar. Niels jobber hardt, og ved siden av jobben utdanner han seg til ambulansesykepleier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.