Testosterontilskudd til kvinner

Mindre seksuell lyst: Overraskes over behandlingen legen foreslår

Flere kvinner får testosterontilskudd. – Pasienter forteller at de får bedre orgasmer og tenker mer på sex.

HJELP Å FÅ: Mange kvinner opplever redusert sexlyst i forbindelse med overgangsalderen, men opplever en veldig positiv effekt av testosterontilskudd. Foto: NTB
HJELP Å FÅ: Mange kvinner opplever redusert sexlyst i forbindelse med overgangsalderen, men opplever en veldig positiv effekt av testosterontilskudd. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De fleste av oss har hørt om hormontilskudd i overgangsalderen. Oftest er det snakk om å erstatte østrogen og progesteron som kvinner produserer mindre av i overgangsalderen til produksjonen til slutt stopper helt opp.

Men disse tilskuddene løser ikke alle problemene mange kvinner møter på i denne livsfasen. Som redusert eller totalt manglende sexlyst.

- For noen kvinner blir sexlysten plagsomt lav. Østrogenbehandling har effekt på humør og livskvalitet, men det har ingen lystfremkallende effekt, konstaterer gynekolog Helena Enger, som nylig utga boka Hetetokter og kalde fakta.

Hun mener løsningen for mange kan være tilskudd av det mannlige kjønnshormonet testosteron.

Mindre hetetokter

- Vi skriver ut en del testosteron til kvinner, og har gjort det i en god del år. Men hittil har vi måttet si til pasienten at vi gir dem dette preparatet off label, altså at vi skriver det ut til noe det ikke er ment for, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.