Dårlig samvittighet over usunn livsstil?

- Mas om livsstil kan påføre skam

Tidligere langrennsløper Ine Wigernæs (50) har som jobb å fremme helse. Plutselig innså hun at måten hun har gjort det på, kan virke mot sin hensikt.

LETT Å GLEMME: - Det er så lett å glemme at mange mangler både kreftene og den emosjonelle bagasjen som er nødvendig for å endre livsstilen. I stedet ender de opp med å skamme seg over sin egen mangel på viljestyrke, sier folkehelsekoordinator Ine Wigernæs. Foto: Scanpix/Shutterstock
LETT Å GLEMME: - Det er så lett å glemme at mange mangler både kreftene og den emosjonelle bagasjen som er nødvendig for å endre livsstilen. I stedet ender de opp med å skamme seg over sin egen mangel på viljestyrke, sier folkehelsekoordinator Ine Wigernæs. Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – Jeg innså at virkeligheten var annerledes enn den jeg forestilte meg, innrømmer hun.

– Både det å trene og spise sunt er enkelt og en selvfølge for oss som har det nødvendige overskuddet. Det er så lett å glemme at mange mangler både kreftene og den emosjonelle bagasjen som er nødvendig for å endre livsstilen. I stedet ender de opp med å skamme seg over sin egen mangel på viljestyrke. Når vi stadig forteller hvor enkelt det er, melder vi jo indirekte til dem at de som ikke får det til, er skikkelig idioter.

Ine Wigernæs (50) er mest kjent som tidligere landslagsutøver i langrenn, og har en solid akademisk utdannelse toppet med doktorgrad i fysiologi fra Norges Idrettshøgskole. Helt siden hun la opp i 2006, har hun brent for å spre opplysning om betydningen av mosjon og trening. Hun jobber i dag som førsteamanuensis ved NTNU Gjøvik, og som folkehelsekoordinator i Valdreskommunene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.