Tinnitus (øresus)

- Mange tinnitus-pasienter vet ikke om hjelpen

Man kan oppleve en betydelig bedring av med riktig behandling, sier eksperter, som er overrasket over nye tall på hvor mange som har plager med tinnitus.

TINNITUS: Symptomene på tinnitus kan være alvorlige for de som plages av det - som er så mange som en av fem nordmenn. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
TINNITUS: Symptomene på tinnitus kan være alvorlige for de som plages av det - som er så mange som en av fem nordmenn. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er Henrik Peersen, generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund (HLF), som beskriver situasjonen med tinnitusrammede som ikke får hjelp til Vi.no.

En ny undersøkelse viser at hver femte nordmann har tinnitus, noe som er en økning sammenliknet med tidligere undersøkelser.

- Det er et høyt tall - og høyere enn forventet. Dette er en klar bekreftelse på at dette er et folkehelseproblem, sier Peersen.

HLF etterlyser mer fokus på forebygging - og kritiserer den manglende oppfølgingen tinnitus-rammede får i møte med helsevesenet:

- Vi hører ofte at pasienter får beskjed fra legen sin at de bare må gå hjem, at det ikke er noe å gjøre med det - og at de bare må lære seg å leve med det, forteller Peersen.

Dette bekrefter også audiopedagog Martin Wold som jobber på rehabiliteringssenteret HLF Briskeby og på hjelpetelefonen for tinnitus:

- Når de får høre at de bare må leve med det, blir folk rådløse og redde - og det er dermed ikke alle som får vite hvordan de kan leve med det, sier Wold til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.