- Mammografien overså svulsten i brystet mitt

Fire måneder etter sin siste mammografi oppdaget Ellinor Persson (55) en kul i sitt venstre bryst. Sjokket var stort da det viste seg at kulen hadde vært der i seks år. Og det var ikke alt.

Ellinor Persson hadde aldri hørt om tett brystvev. Nå mener hun alle bør være obs på risikoen. Foto: Kitty Lingmerth/Kahlo
Ellinor Persson hadde aldri hørt om tett brystvev. Nå mener hun alle bør være obs på risikoen. Foto: Kitty Lingmerth/Kahlo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Kulen var kjempestor og satt øverst i brystet. Jeg får sjelden panikk, men jeg forsto jo med en gang hva det var, forteller Ellinor Persson. I hjemlandet Sverige er hun kjent som programleder og foredragsholder.

- Det som overrasket meg var at jeg nylig hadde tatt en mammografi som ikke avdekket noen forandringer.

På nytt bestilte hun time hos lege som tok mammografibilder akkurat der hun kjente kulen. Men på bildet syntes ingenting. Først da legen fant fram ultralydmaskinen, var det mulig å se kreftkulen.

Tett brystvev

- Jeg fikk vite at jeg hadde saktevoksende brystkreft og at den hadde vært i brystet mitt i seks år. Seks år! Og ingen hadde sett den på de mammografiundersøkelsene jeg hadde hatt i løpet av de seks årene.

Legen forklarte at Ellinor har tett brystvev, og at det var årsaken til at kreftkulen ikke var funnet tidligere. Ellinor hadde aldri hørt om tett brystvev, og at det kan ha innvirkning på risikoen for å utvikle kreft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.