Vera (75) med verdensrekord i maraton:

– Løping gir meg overskudd. Etterpå går jeg på husarbeidet med krum hals

Vera Nystad (75) slo verdensrekorden for kvinner 75 pluss under nyttårsmaraton. Hun mener det er perfekt å dyrke løpehobbyen som pensjonist. – Jeg løper veldig sakte og bruker gode sko.

FLERE LØP: Vera Nystad løper flere maratonløp i året. Her er hun fotografert i forbindelse med maratonløp på Gran Canaria. Foto: Helge Nystad
FLERE LØP: Vera Nystad løper flere maratonløp i året. Her er hun fotografert i forbindelse med maratonløp på Gran Canaria. Foto: Helge Nystad Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er veldig enkelt. Du kan bare ta på joggeskoene og gå ut. Det krever ingenting og jeg blir så glad av det, sier Vera Nystad (75) til Vi.no.

Regn eller sol: Nystad løper hver dag. Til sammen blir det 100 kilometer i uka.

Det var NRK som først skrev om den spreke 75-åringen. 30. desember slo hun verdensrekorden for kvinner 75 pluss i Ålesund Nyttårsmaraton med tida 3.52.19.

Lukta av tigerbalsam

NRKs Jann Post beskriver henne som et forbilde, og kaller prestasjonen hennes «ubegripelig bra».

– Hun viser at man kan holde kroppen i gang mye lenger enn man kanskje trodde tidligere, sier han til NRK.

For Nystad selv er ikke det å slå rekorder det viktigste.

– Jeg kan være sur når jeg går ut og ikke ha lyst til å løpe i det hele tatt. Men når jeg har løpt litt og blitt varm, ser jeg meg rundt og tenker at jeg er heldig som er så frisk at jeg enten kan løpe eller gå. Det er godt å kjenne at det enten snør, regner eller at sola skinner, sier Nystad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.