Livs (61) armbrudd endte i rusavhengighet

Fra å være avholdskvinne til hun var 46 år, ble Liv (61) rusavhengig ved å ta medisiner legene skrev ut.

MEDISINER PÅ BLÅ RESEPT: Et komplisert armbrudd endte i medisinavhengighet for Liv. – Hadde jeg ikke fått så god hjelp da jeg trengte det, tør jeg ikke tenke på hvor jeg hadde vært i dag, sier Liv. Her med katten Monty. Foto: Privat
MEDISINER PÅ BLÅ RESEPT: Et komplisert armbrudd endte i medisinavhengighet for Liv. – Hadde jeg ikke fått så god hjelp da jeg trengte det, tør jeg ikke tenke på hvor jeg hadde vært i dag, sier Liv. Her med katten Monty. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Livet før og etter armbruddet; slik tenker Liv Kvæstad. Hun var og er mot all rus, avholdskvinne og opptatt av en sunn livsstil. Hun var fysisk og psykisk frisk, brukte ikke medisiner og hadde sjelden vondter. Etter armbruddet ble alt annerledes, men det tok lang tid før Liv forsto alvoret. Hun tok jo bare medisiner hun fikk på resept.

Livs ektemann og hennes to barn merket at Liv ble fjernere og fjernere lenge før hun selv innså at hun måtte ha hjelp. Liv har også et barnebarn, han er to år og har aldri sett bestemor påvirket av medisiner.

– Til slutt ble jeg så psykisk syk at jeg brøt fullstendig sammen, og måtte legges inn. Det tok mange måneder før jeg kunne skrives ut, sier Liv.

– Jeg forteller historien min for å advare andre mot hvor lett det er å bli avhengig, men også for å oppmuntre de som trenger det til å søke hjelp. Dette visste jeg selv lite om.

Hadde et godt liv

Liv snakker med Vi.no på telefonen fra hjemmet sitt på Sjernarøy i Ryfylke. Hun forteller ærlig og nøkternt, uten å bruke store ord. Prøver ikke å pynte på noe, kaller en spade for en spade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.