Coronavirus i Norge:

LIVE-trening med Vi.no tirsdag klokka 14!

Blir hverdagen litt monoton? Tirsdag får du igjen muligheten til å trene med instruktør - hjemme i din egen stue.

Legg det inn i kalenderen: Tirsdag 7.april klokka 14 møtes vi igjen til styrketrening sammen, denne gang på Facebook. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Legg det inn i kalenderen: Tirsdag 7.april klokka 14 møtes vi igjen til styrketrening sammen, denne gang på Facebook. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Stadig flere av oss oppdager nye, digitale måter å leve livene våre på. Noen er sosiale som aldri før gjennom sosiale medier og andre digitale plattformer for sosial kontakt, treningssentre og fysioterapeuter tilbyr konsultasjoner over nettet.

Forrige onsdag kjørte Vi.no for første gang live treningsøkt, ledet av Hans-Wilhelm Bolander. Han er kiropraktor for Torp&Co med spesialisering innen rehabilitering, og jobber også som instruktør for det kommunale tilbudet Sterk og stødig - et forebyggende treningstilbud til hjemmeboende eldre.

Vi sender live direkte på Facebooksiden vår, følg denne lenka.

Ekstra viktig å trene nå

Styrketreningen han leder for oss på tirsdag er tilgjengelig for alle, uansett alder og fysisk form, og du trenger bare å sette av en halvtimes lunsjpause om du er en av de mange som har hjemmekontor for tida.

Instruktør: Hans-Wilhelm Bolander. Foto: Anette Haugerud/Torp & co
Instruktør: Hans-Wilhelm Bolander. Foto: Anette Haugerud/Torp & co Vis mer

- Vi bruker egen kroppsvekt og gjør styrkeøvelser som får opp blodtrykket og får energien til å flyte, sier Bolander.

- Dette er ekstra viktig nå som vi sitter mye hjemme. De som har hjemmekontor har gjerne dårligere tilpasset arbeidsplass hjemme enn på jobb, da er det lett for å stivne i rygg og nakke.

Treningsøkta kjøres live, det vil si at vi alle trener samtidig i en felles gruppesamtale på nett. Du velger selv om du vil ha kamera på datamaskinen din skrudd av eller på, er den påslått kan instruktøren se deg og eventuelt komme med tips og korrigeringer.

- Det finnes allerede mange treningsvideoer tilgjengelig på nett som kan brukes når som helst. Tanken bak å møtes til livetrening er at det gir en følelse av kontakt. Det er godt for hodet, ikke bare kroppen, mener Bolander.

Torp&Co har testet konseptet sitt @home - LIVE Video hjemmetrening i flere uker, og har gode erfaringer med opplegget.

- Livetrening er mer forpliktende enn en treningsvideo, mener innehaver Christian Torp.

- Treningen skjer på et gitt tidspunkt, og da må du møte opp. Det blir som en vanlig treningstime, du kan ikke utsette den til seinere.

Energi, balanse, livskraft og glede

Bolander håper treningen kan bli et lyspunkt i hjemmetilværelsen.

- Mange av oss gjør samfunnet en tjeneste ved å holde oss hjemme nå, så de som må gå på jobb kan ferdes ute med lavere risiko for smitte, påpeker han.

Han lover en kort og gjennomførbar økt som får hele kroppen i gang, og understreker at alle har utbytte av trening. Siden han jobber mye med rehabilitering, er han spesielt opptatt av å spre budskapet om at ingen er for gamle til å bruke kroppen sin.

- Alder er ikke en diagnose. Den eneste forskjellen jeg ser når jeg behandler eldre kontra yngre pasienter, er at eldre har levd et lengre liv og hatt flere muligheter til å skade seg. Har du trent gjennom livet, har du gode muligheter til å fortsette med det, konstaterer han.

- Siden tidenes morgen har vi hatt den holdningen at når du har bikket en viss alder så er du per definisjon eldre, og da er du sliten. Alderen gjør deg sliten, levd liv gjør deg sliten, så når skaden da inntreffer er det «Point of no return» – du skal hvile nå, og det er helt greit å resignere. Det er jo helt feil! For med bevegelse, med behandling og med trening så vil veldig mange gjenvinne både energi, balanse, livskraft og glede, sier Bolander i et intervju med kiropraktortidskriftet Columna.

Bolander blir tilgjengelig for spørsmål etter at treningsøkta er ferdig.

Treningen vil foregå på Facebook live. Meld deg på arrangementet her, så får du varsling før vi starter!

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.