Coxor og acetylsalisylsyre

Legemiddelverket om «hjerteinfarkt-medisin»: – Ikke alle tabletter egner seg

Acetylsalisylsyre kan ha god effekt ved mistanke om hjerteinfarkt. Men det er kun tre produkter ved norske apotek som egner seg, ifølge Legemiddelverket, som understreker: – Det viktigste er å ringe 113!

ASPIRIN MOT HJERTEINFARKT: Det er acetylsalisylsyre som er virkestoffet i den nye medisinen Coxor, for behandling ved mistanke om hjerteinfarkt. Det finnes flere andre legemidler med acetylsalisylsyre i salg i Norge - men det er bare to av dem som egner seg i denne sammenhengen. Foto: NTB/Shutterstock
ASPIRIN MOT HJERTEINFARKT: Det er acetylsalisylsyre som er virkestoffet i den nye medisinen Coxor, for behandling ved mistanke om hjerteinfarkt. Det finnes flere andre legemidler med acetylsalisylsyre i salg i Norge - men det er bare to av dem som egner seg i denne sammenhengen. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det norskutviklede legemiddelet Coxor fikk mye oppmerksomhet da det ble lansert for salg i Norge for noen uker siden.

Coxor er spesialutviklet for det formålet å brukes ved mistanke om hjerteinfarkt. Det inneholder acetylsalisylsyre, som motvirker dannelse av blodpropp og kan bidra til at blodforsyningen til hjertet blir opprettholdt. Ved raskt inntak når symptomene melder seg, kan dette bidra til å redde liv, ifølge legemiddeleksperter.

Men Coxor er ikke det eneste legemiddelet som inneholder acetylsalisylsyre (ASA).

Ifølge Felleskatalogen, finnes det sju produkter med ASA – men Legemiddelverket opplyser i en nyhetsmelding at det kun er to produkter, i tillegg til Coxor, som egner seg for behandling ved hjerteinfarkt.

– Flere andre legemidler med acetylsalisylsyre er i salg i Norge, men det er bare to produkter som egner seg i denne sammenhengen, ifølge Legemiddelverket.

Tabletter ved hjerteinfarkt

Det tidligere nevnte nye legemiddelet Coxor er nylig godkjent for bruk ved mistanke om hjerteinfarkt etter kontakt med 113.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.