Få sexlysten tilbake

Laber sexlyst etter mange år sammen?

God sex begynner ikke på soverommet ...

LABERT? Det kan være mange grunner til at sexlysten på hverandre daler med alderen, men én er helt åpenbar - og den må dere selv ta ansvar for. Foto: Scanpix.
LABERT? Det kan være mange grunner til at sexlysten på hverandre daler med alderen, men én er helt åpenbar - og den må dere selv ta ansvar for. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At godt voksne par som har vært sammen lenge ikke føler det samme seksuelle begjæret for hverandre som før, er det ofte helt naturlige grunner til.

For eksempel ereksjonsproblemer hos menn, mindre østrogenproduksjon hos kvinner som igjen fører til vaginal tørrhet og ubehag ved sex, endret helsetilstand hos begge kjønn som skaper fysiske utfordringer ved sex.

Men - én av de vanligste årsakene til at godt voksne par har mindre, eller ingen sex med hverandre, er noe de som regel er skyld i selv.

​Mindre snakk = mindre sex

- Dessverre opplever mange godt voksne par at sex og seksualitet er et vanskelig tema å snakke med partneren om. Sexlivet kan da bli et ikke-tema og etterhvert langsomt dø hen, uten at partene nødvendigvis ønsker det.

Det forteller Siv Sæveraas, familieterapeut ved Askele familieterapeuter.

For sett bort fra naturlige, fysiske årsaker til mindre sexlyst i eldre alder, er det ofte her skoen trykker: jo lenger tid som går uten at par setter ord på lysten eller behovet begge har, desto større blir avstanden og ensomheten mellom de to. Ergo - mindre eller ingen sex, ifølge terapeuten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.