Kronisk syk? - Du må senke kravene til deg selv

Ved kronisk sykdom er det mye som blir endret, og du kan lett kjenne at du mister kontroll over egen hverdag, og i verste fall over din egen kropp. Kristina Vedel-Nielsen gir deg sine strategier som kan gjøre livet lettere å håndtere for den kronisk syke.

VAR SELV KRONISK SYK: Idag bruker Kristina Vedel-Nielsen kompetansen sin til å hjelpe kronisk syke til å få en bedre hverdag – gjennom formidling av kunnskap, håp og glede Foto: Klasbu Candomedia
VAR SELV KRONISK SYK: Idag bruker Kristina Vedel-Nielsen kompetansen sin til å hjelpe kronisk syke til å få en bedre hverdag – gjennom formidling av kunnskap, håp og glede Foto: Klasbu Candomedia Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Å få en kronisk sykdom kan være både livsendrende, utmattende og overveldende. «Hvorfor akkurat meg?» er nok spørsmål som går igjen hos svært mange. Det er i tillegg helt umulig å putte alle kroniske sykdommer i en sekk, da det finnes utallige diagnoser, med ulike forløp og symptombilder.

Men går det likevel an å samles om noen strategier som kan gjøre livet lettere å håndtere for den kronisk syke?

Kristina Vedel-Nielsen vet selv godt hva det betyr å leve med kronisk sykdom. Etter en virus-infeksjon i 2012 ble hun til slutt diagnostisert med Myalgisk Encefalopati, en alvorlig og funksjonsnedsettende sykdom som reduserte livskvaliteten betraktelig. Her er Kristinas egne tips til deg som lider av kronisk sykdom.

1. Senk kravene

Ofte har du høyere krav til deg selv enn du har til andre, så mest sannsynlig har du masse å gå på her. Som kronisk syk kan du ikke forvente at du kan gjøre det samme som før, derfor må du senke kravene til deg selv. Ved å senke kravene vil du unngå å ha dårlig samvittighet over alt du syns du burde ha gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.