Covid symptomer

Koronasymptomer du må se opp for nå

- Det er fortsatt de eldre som har størst risiko for alvorlig forløp dersom de blir smittet, sier Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet.

KORONA NÅ: FHI sier sommerbølgen er på retur - men at det er usikkert hva som vil skje utover høsten og vinteren. Det er mulig at den økte aktiviteten i samfunnet nå etter sommeren vil gi mer smittespredning. Symptomene på korona nå kan du se nede i artikkelen. Foto: NTB
KORONA NÅ: FHI sier sommerbølgen er på retur - men at det er usikkert hva som vil skje utover høsten og vinteren. Det er mulig at den økte aktiviteten i samfunnet nå etter sommeren vil gi mer smittespredning. Symptomene på korona nå kan du se nede i artikkelen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Smittespredningen for covid-19 har vært nedadgående over tid og en samlet vurdering av overvåkingen viser fortsatt en svakt synkende trend. Enkelte signaler fra overvåkingen kan indikere en begynnende utflating, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i sin siste ukerapport om koronaviruset.

De skriver videre at det de siste to ukene har det vært en betydelig økning av enkelte andre forkjølelsesvirus - og at når det gjelder koronaviruset så er situasjonen uforutsigbar.

- Det er mulig at covid-19 epidemien vil vokse igjen nå som befolkningen har kommet tilbake til hverdagen etter sommeren. Utover høsten kan eventuelle nye varianter med økt spredningsevne gi nye bølger.

Anbefaler fjerde vaksinedose

FHI poengterer i rapporten at kommunene tilbyr oppfriskningsdose (fjerde dose) til sykehjemsbeboere og alle som er 65 år eller eldre.

- Flere grupper kan snart bli aktuelle, ifølge FHI.

Overlege Preben Aavitsland i FHI sier til Vi.no at smitten spres i alle lag av befolkningen men at risikoen er størst for de eldre:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.