Ny koronamedisin

Koronamedisinen Paxlovid blir tilgjengelig på norske apotek

Medisinen anbefales eldre og andre med risiko for alvorlig koronasykdom.

KORONAMEDISIN: Neste uke blir denne koronamedisinen tilgjengelig i Norge. Men ikke alle vil få benytte seg av den. Foto: NTB
KORONAMEDISIN: Neste uke blir denne koronamedisinen tilgjengelig i Norge. Men ikke alle vil få benytte seg av den. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fra torsdag 8. desember blir Paxlovid tilgjengelig på norske apotek, skriver regjeringen i en pressemelding.

Legemiddelet reduserer risikoen for alvorlig koronasykdom hos de med høy risiko for å bli alvorlig syke.

– Jeg er glad for at vi nå kan tilby koronapasienter med høy risiko for alvorlig sykdom denne behandlingen. Det reduserer risikoen for alvorlig forløp hos den enkelte, i tillegg til at det er med på å ta ned belastningen på helsetjenesten, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Nyttig behandling for eldre

Ifølge regjeringen er det først og fremst eldre og de med underliggende sykdom som vil ha nytte av behandlingen. For pasienter med lav risiko for alvorlig sykdom, har legemiddelet liten nytte.

Ved riktig bruk er det anslått at Paxlovid reduserer antallet innleggelser på sykehus med mer enn 80 prosent blant personer med høy risiko for alvorlig covid-19-sykdom.

Til bruk tidlig i sykdomsforløpet

Legemiddelverket skriver på sine nettsider at medisinen Paxlovid kommer i tablettform og skal brukes tidlig i sykdomsforløpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.