Middelhavskosthold

Kan verdens sunneste kosthold beskytte mot kognitiv svikt?

Ja, konkluderer en ny studie fra USA, som har undersøkt hvilken effekt middelhavskostholdet har på kognitiv funksjon hos personer med sykdommen MS.

HELSE I HVER BIT: Middelhavskostholdet har flere ganger blitt kåret til verdens sunneste. Nå viser en ny studie at det kan beskytte mot kognitiv svikt hos personer med MS. Foto: NTB
HELSE I HVER BIT: Middelhavskostholdet har flere ganger blitt kåret til verdens sunneste. Nå viser en ny studie at det kan beskytte mot kognitiv svikt hos personer med MS. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kan det å følge et tradisjonelt middelhavskosthold bremse eller hindre kognitiv svikt hos personer med sykdommen multippel sklerose?

Ja, konkluderer en fersk studie som nylig ble presentert på den årlige konferansen til American Academy of Neurology.

Kronisk betennelsesykdom

Multippel sklerose (MS) er en kronisk betennelsesykdom i sentralnervesystemet, hvor nervetråder i hjernen og ryggmargen blir skadet og ikke lenger fungerer som de skal. Sykdommens forløp kan arte seg forskjellig fra person til person. Årsaken til sykdommen er ukjent, og selv om det finnes medisiner som kan bremse utviklingen finnes det foreløpig ingen kur.

Kognitiv svikt kan ramme mer enn femti prosent av personer med MS, og det finnes foreløpig ingen effektiv behandling, skriver Medical News Today.

Derfor er det svært gode nyheter dersom det å følge et sunt middelhavskosthold kan bidra til at MS-pasienter beholder god kognitiv funksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.