Melatonin og hjerteinfarkt

Kan melatonin beskytte deg mot hjerteinfarkt?

Kan tilskudd av søvnhormonet melatonin gi deg bedre hjertehelse og redusere risikoen for å få hjerteinfarkt? Ikke utenkelig, mener britisk professor som forsker på aldring og helse.

MELATONIN BESKYTTER HJERTET: Det trengs fortsatt mer forskning på området, men mye tyder på at tilskudd av melatonin ikke bare kan gi deg bedre søvn, men også bedre hjertehelse. Foto: NTB
MELATONIN BESKYTTER HJERTET: Det trengs fortsatt mer forskning på området, men mye tyder på at tilskudd av melatonin ikke bare kan gi deg bedre søvn, men også bedre hjertehelse. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Melatonin er et hormon som dannes i hjernen hos oss mennesker når dagslyset forsvinner. Det kalles ofte «søvnhormon», fordi det gjør oss trøtte og bidrar til å regulere døgnrytmen vår. Melatonin-nivået når et maksimum midt på natten, mens nivået på dagtid er så lavt at det nesten ikke er målbart. Produksjonen av melatonin avtar med alderen.

Melatonin kan også tilføres kroppen utenfra, enten i form av reseptbelagte legemidler, som kosttilskudd eller fra enkelte melatoninrike matvarer som blant annet kirsebær, tomater, valnøtter og olivenolje.

Tidligere var all melatonin reseptbelagt i Norge, slik det fortsatt er i mange andre land, men fra 1. januar 2020 ble det lovlig å selge melatoninprodukter med inntil 1 mg døgndose som kosttilskudd. Dette kan du nå kjøpe i helsekostforretninger og matbutikker, og det er på kort tid blitt et svært populært produkt for dem som sliter med søvnen.

Men visste du at melatonin ikke bare kan hjelpe deg til en god natts søvn, men at forskerne også lurer på om det kan beskytte deg mot hjerteinfarkt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.