Ereksjonssvikt

Kan kjærestens usunne livsstil ødelegge for parets sexliv?

Er det kjærestens røyking og inaktivitet som påvirker sexlivet deres? spør Randi, som ikke vet hvordan hun skal ta det opp med ham.

EREKSJONSSVIKT: Er det kjæresten usunne livsstil som går ut over sexlivet deres, spør Randi. Sexolog og samlivsterapeut Gro Isachsen svarer. Illustrasjonsfoto: NTB
EREKSJONSSVIKT: Er det kjæresten usunne livsstil som går ut over sexlivet deres, spør Randi. Sexolog og samlivsterapeut Gro Isachsen svarer. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Min venn og jeg har vært sammen et års tid. Vi har det hyggelig, og han er en snill mann. Det seksuelle fungerer sånn passe. Han er 73 år. Som sikkert mange andre i hans alder, er ereksjonen utilstrekkelig for et normalt sexliv. Det blir mye «håndarbeid». Han røyker minimum 20 sigaretter om dagen, er absolutt ikke fysisk aktiv og har diabetes 2. Så vidt jeg vet, er røyking, inaktivitet og diabetes uheldig for potensen, da disse faktorene gir nedsatt sirkulasjon. Dermed tenker jeg i mitt stille sinn at han selv har skylda. Jeg har ikke fått meg til å ta dette opp med han. Jeg synes det er vanskelig.

Har jeg rett i at røyking og inaktivitet har stor betydning i denne sammenheng? Ville dette ha bedret seg i hans alder om han kuttet røyken og ble mere aktiv? Hvordan bør jeg forholde meg?»

Slik lyder spørsmålet fra Randi, som har kontaktet sexolog og samlivsterapeut Gro Isachsen gjennom Vi over 60, for å få råd.

Usunn livvstil øker risikoen for ereksjonsproblemer

- Du har rett. Røyking, feit mat og inaktivitet øker risikoen for problemer med ereksjonen, svarer Gro Isachsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.