Bading ute om vinteren

Kan isbading øke forbrenningen?

Mye tyder på at bading ute om vinteren kan forebygge fedme og være sunt på flere måter, viser ny forskning.

ISBADING: Sunnhet eller selvpining? Foto: NTB
ISBADING: Sunnhet eller selvpining? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mange vil mene at det å koke kroppen i en badstue, for deretter å kaste seg ut i iskaldt vann, fremstår som en masochistisk og ganske unødvendig øvelse. Men kanskje har kulturene som fra gammelt av har holdt på med dette, intuitivt forstått at det er har visse helsefordeler?

Fettet som forbrenner fett

Nå har danske forskere nemlig funnet ut at det skjer noe med forbrenningen hos vinterbadere, melder forskning.no. For å forstå hva som skjer og hvorfor det skjer, må vi først sette oss inn i forskjellen på de to typene fettvev vi har i kroppen - det hvite og det brune:

Det hvite fettvevets hovedoppgave er å lagre overskuddsenergi som oppstår når vi spiser flere kalorier enn kroppen forbrenner. Dette fettet er spredt over hele kroppen, men finnes ofte konsentrert rundt mageregionen eller rundt hofter og lår. Det hvite fettet brukes når kroppen trenger overskuddet, for eksempel ved langvarig muskelarbeid eller sult.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.