Behandling mot depresjon

Kan friske tarmbakterier hjelpe mot psykiske plager?

Nyere forskning viser at en usunn tarm hindrer både hjernen og psyken vår å fungere optimalt. Betyr det at nye, friske tarmbakterier kan hjelpe mot depresjon? - Jeg fikk mitt gamle selv tilbake, forteller Tom-Harry Brinckmann, som har prøvd behandlingsmetoden i forbindelse med en studie.

BLE FRISK: Tom-Harry Brinckmann (50) gikk på en smell og fikk delta i en studie hvor han fikk tilført friske tarmbakterier. Han mener behandlingen gav ham livet tilbake. Foto: Privat
BLE FRISK: Tom-Harry Brinckmann (50) gikk på en smell og fikk delta i en studie hvor han fikk tilført friske tarmbakterier. Han mener behandlingen gav ham livet tilbake. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Se for deg tarmen som et samfunn hvor innbyggerne er bakterier. Innbyggerne hjelper kroppen med å fordøye maten, beskytte mot sykdommer og produsere vitaminer. Alle kjenner sine oppgaver. Arbeidet påvirker helse, stressnivå, humør, magefølelse og hvor sosiale vi er. Men, så mister noen av innbyggerne evnene sine. Noen dør til og med ut. Nå trenger samfunnet hjelp for å gjenopprette ubalansen.

Tenk deg at vi kan sende inn fredsbevarende styrker. Spesialstyrker av friske, sterke og topptrente innbyggere fra et balansert samfunn som plasseres midt i krigen. Herfra tar de full kontroll.

Over tarmen, og over den fysiske og psykiske helsen din.

Tarmflora påvirker psykisk helse

Siden boken «Sjarmen med tarmen» kom ut i 2014 har vi kunnet lære stadig mer om hvor viktig tarmen er for hjernen og den psykiske og fysiske helsen vår. Vi trenger en sunn tarmflora for å fungere optimalt, mens vi kan bli syke av en usunn tarmflora. For eksempel ser flere ut til å anerkjenne at kosthold kan lindre depresjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.