Coronavirus i Norge:

– Jeg tror flere vil la det grå håret vokse ut

Coronakrisa har ført til hjemmekontorer og stengte frisørsalonger. Kan det føre til at vi blir mindre selvkritiske når krisa er over?

PAUSE FRA Å SE OG BLI SETT: Tjodunn Dyrnes mener coronaviruset gir oss en naturlig pause i vårt skjønnhetsregime og en mulighet til ettertanke. Foto: Privat
PAUSE FRA Å SE OG BLI SETT: Tjodunn Dyrnes mener coronaviruset gir oss en naturlig pause i vårt skjønnhetsregime og en mulighet til ettertanke. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Det gikk opp for meg hvor opphengt jeg og de jeg kjenner er i hvordan vi ser ut. Vi har et beauty-regime der vi gjør ting på automatikk. Denne coronakrisa gjør at det blir bråstopp for mange. Det gir en mulighet til ettertanke, sier den erfarne redaktøren og journalisten Tjodunn Dyrnes til Vi.no.

Frisørsalonger og hudpleiesalonger er blant næringene som har måttet stenge dørene etter at coronaviruset kom til Norge. Da Dyrnes fikk beskjed om at hudpleietimen der hun skulle vokse leggene var avlyst følte hun først at det gikk ut over livet hennes, men så begynte hun å tenke: Hvor viktig er det da?

I kronikken Kjære medsøstre – skal vi ikke bare drite i det? På nettstedet MinMote stiller Dyrnes spørsmålet:

«Hva vil skje med oss nå når vi ikke må kle oss for andre? Når vi ikke skal på jobben, gå i gatene og på bar?»

En naturlig pause

Med stengte frisørsalonger blir det ikke mulig å farge den grå etterveksten på en stund. Dyrnes håper det blir flere naturlige «Silver sisters» på den andre siden av coronakrisa.

– Jeg tror flere vil la det grå håret vokse ut. Det vanskeligste er å starte, men nå blir man tvunget inn i første fase. Kanskje det er flere som tenker at det ikke var så farlig? At det er flere som tenker: dette er meg og det er mer enn bra nok? sier Dyrnes.

Å ha hjemmekontor og muligens et litt mindre aktivt liv kan også gjøre noe med vekta.

– Jeg håper at flest mulig av oss kommer levende fra krisen og får en anledning til å sminke oss og jåle oss med høye hæler og alt vi har lyst til. Samtidig må vi ha litt omtenksomhet for oss selv om vi får noen ekstra kilo og noen grå tuster etter dette, sier Dyrnes.

Mindre selvkritikk

Dyrnes mener coronakrisa nå gir oss en naturlig pause til å tenke over skjønnhetsrutinene våre og om vi gjør det for seg selv eller for andre. Kanskje vi kan bli litt mindre selvkritiske og mindre fordømmende mot hverandre?

– Det største problemet er kanskje at vi er selvkritiske. Skal vi virkelig se ut som vi er under 30 år selv om vi er over 50? Jeg tenker også på dem som går litt lenger og som tar Botox og Restylane. Kanskje de nå får muligheten til å vurdere om de vil fortsette med det? Satt på spissen vil kanskje noen barn nå oppleve at mødrene får uttrykksfulle ansikter igjen, sier hun.

En ny standard

– At vi blir engstelige for at folk vi er glade i skal miste livet setter alt i perspektiv. Det er en annen standard. Vi er en nasjon under angrep. Det viktige nå er å passe på familien, og på den måten sørge for at vi overlever sammen, sier Dyrnes.

Hun tror det er mange som nå senker standarden og for eksempel dropper sminke for å gå i butikken. At vi må være hjemme nå gir oss en pause fra å se og bli sett.

Dyrnes tror likevel det blir et rush på hudpleiesalonger og frisørsalonger når de åpner igjen.

– Jeg ser slett ikke ned på dem som velger å farge håret igjen. Det er deilig å gå til frisøren, men kanskje vi vil ta mer bevisste valg og vurdere hvor stort behov vi har for å dekke til det som er naturlig? Vær stolt av den du er!

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.