Oppdaget blod i avføringen

- Jeg kunne ikke late som jeg ikke hadde sett det

Da An-Magritt Nysveen (59) fra Skedsmokorset oppdaget blod i toalettskålen, forstod hun at noe kunne være alvorlig galt. Hun håper at det å snakke åpent om sykdommen kan bidra til at flere sjekker seg i tide.

TILBAKE I JOBB: Et halvt år etter at hun fikk diagnosen har An-Magritt så smått begynt å jobbe igjen. Hun er rådgiver i Pedagogisk Psykologisk Avdeling i Lillestrøm kommune og jobber med veiledning og kompetanseutvikling for barnehager. - Jeg begynte i 30 %-stilling og øker gradvis. Målet er å komme tilbake i full stilling, sier hun. Foto: Privat
TILBAKE I JOBB: Et halvt år etter at hun fikk diagnosen har An-Magritt så smått begynt å jobbe igjen. Hun er rådgiver i Pedagogisk Psykologisk Avdeling i Lillestrøm kommune og jobber med veiledning og kompetanseutvikling for barnehager. - Jeg begynte i 30 %-stilling og øker gradvis. Målet er å komme tilbake i full stilling, sier hun. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det An-Magritt opplevde for et halvt år siden, er noe de fleste opplever fra tid til annen: Hun hadde vært ute og gått en kveldstur, og deretter vært på do, da hun så at det var blod i toalettskålen.

Som regel skyldes blod i avføringen en liten rift i endetarmen, eller en hemoroide. Ufarlige ting som er lett å skyve til siden. Men det kan også være tegn på at noe er alvorlig galt.

Og da An-Magritt opplevde det samme, fjorten dager senere, ble hun urolig.

- Jeg tenkte at jeg måtte ta det på alvor, sier hun.

Telefonen fra sykehuset

An-Magritt er en dame som har levd både sunt og aktivt. Oppvokst med morens hjemmebakte brød, og har alltid vært opptatt av å spise variert og «med måte».

- At det kunne være noe alvorlig galt med magen, tenkte jeg ikke på, forteller hun.

Fastlegen, som undersøkte henne et par dager senere, virket heller ikke bekymret.

«Jeg kan kjenne at du har en polypp helt nederst i endetarmen» fortalte legen, og henviste An-Magritt videre til AHUS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.