Periodisk faste

- Jeg kommer til å gjøre dette resten av livet

I flere år slet Astrid Kure (48) med en ryggprolaps som gjorde at hun måtte leve med enorme smerter – mens vekten krøp oppover. Så oppdaget hun faste.

GÅR ALDRI TILBAKE: For fire år siden fikk Astrid Kure en ryggskade som gjorde at hun ble sengeliggende i en lengre periode. Dette ble starten på hennes reise med periodisk faste. Foto: Sverre Chr. Jarild
GÅR ALDRI TILBAKE: For fire år siden fikk Astrid Kure en ryggskade som gjorde at hun ble sengeliggende i en lengre periode. Dette ble starten på hennes reise med periodisk faste. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Vi er ikke skapt til å spise så ofte som vi gjør, og det finnes heller ingen studier som sier at det å spise hver tredje time er bra for helsen, fastslår Astrid Kure engasjert fra sofaen sin hjemme i Sarpsborg.

Idet vi møter henne i huset på formiddagen, har 48-åringen vært våken siden fem om morgenen. Hun har allerede rukket å ha en spinningtime på treningssenteret, gjort en del arbeid fra hjemmekontoret og klargjort ingrediensene til dagens første måltid. Imidlertid er planen å drøye spisingen til etter at vi har gått, forklarer hun oss.

– Jeg spiste sist klokken 17 i går ettermiddag og ønsker å holde fasten så lenge som mulig. Det er da jeg får den beste effekten, presiserer sarpingen.

Minst 16 timer uten kaloriinntak

Periodisk faste eller tidsbegrenset spising, er et spisemønster der en setter av noen utvalgte timer til å spise. For Astrid gjelder dette som oftest fra 12 på formiddagen til åtte om kvelden. Denne metoden kalles for 16:8-fasten, som innebærer totalt 16 timer uten kaloriinntak etterfulgt av et åtte timers «spisevindu» i løpet av et døgn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.