MS symptomer

– Jeg kan ikke bare sitte inne og kjenne på alt som er vondt

Lisbeth fikk MS-diagnose som 41-åring. Nå lever hun en dag av gangen - men passer på å nyte livet mest mulig her og nå.

LEVER MED MS: – Jeg vil oppmuntre dem som er der med sorgen over det de har mistet. Jeg vet det går over. Det blir bedre, sier Lisbeth, som ble syk i 2011. Foto: Irene Jacobsen

LEVER MED MS: – Jeg vil oppmuntre dem som er der med sorgen over det de har mistet. Jeg vet det går over. Det blir bedre, sier Lisbeth, som ble syk i 2011. Foto: Irene Jacobsen

Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Når du har mye energi i blodet, hodet og hjertet, men ikke alltid i kroppen. Slik er det for Lisbeth.

En morgen i 2011 våknet Lisbeth S. Hjortland med en rar og nummen prikking i den ene foten, det kjentes som om hun gikk på nåleputer. Rart, tenkte hun, foten hadde jo ikke vært i klem, det var ikke noen logisk forklaring på hvorfor hun liksom ikke kjente gulvet under fotsålen. Foten ble ikke bedre, den kjentes like rar hele dagen. Etter jobb dro hun til legen.

Hun ble sendt fra legevakten videre til den travle akutten på sykehuset. Leger kom og gikk inn og ut av undersøkelsesrommet. Mens hun lå der, mistet hun følelsen i venstre arm også.

«Kjenner du dette», spurte legen og beveget en spiss pinne mot kinnet hennes. Nei, det gjorde hun ikke. Lisbeth husker alle detaljene, hva hun tenkte, hva hun sa til ektemannen som hele tiden satt ved siden av henne. Og etter hvert hvor redd hun skulle bli. For herfra bare eskalerte det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.