Senskader etter kreftbehandling

- Jeg har akseptert at jeg kanskje ikke kommer til å bli 85 år

Behandlingene som skulle gjøre henne kreftfri, har gitt Eva Beate en rekke senskader. Men ved å holde fast i de gode øyeblikkene har hun klart å skape et rikt og meningsfullt liv.

AKTIV DAME: Eva Beate lever med seneffekter etter årevis med tøff kreftbehandling. Hun bor i naturskjønne omgivelser på Stange og går tur så ofte hun kan, og trener jevnlig. Foto: Morten Eik
AKTIV DAME: Eva Beate lever med seneffekter etter årevis med tøff kreftbehandling. Hun bor i naturskjønne omgivelser på Stange og går tur så ofte hun kan, og trener jevnlig. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Stange 1997: Eva Beate Galgum har alltid vært en aktiv jente. Glad i fri-luftsliv og sjelden syk. Hun har akkurat fylt 22 år og skal i gang med sykepleiestudier. Men denne høsten er det noe som ikke stemmer. Hun har fått så vondt i ryggen, får av og til feber og føler seg sliten. I tillegg har hun noen diffuse halssmerter. Som om hun brygger på en halsbetennelse eller influensa. Men det er ikke et uskyldig virus som er årsak til plagene.

Mens Eva Beate legger planer for framtiden, er hun helt uvitende om at hun er alvorlig kreftsyk med den hissigste formen for lymfekreft (Non-Hodgkin lymfom). Og at senskader etter kreftbehandlingen hun må igjennom skal komme til å prege henne for resten av livet.

Trening gjør godt

– Jeg har akseptert at jeg kanskje ikke kommer til å bli 85 år. Men det er greit, smiler Eva Beate Galgum (47) fra Stange på Hedmarken.

For viktigere enn å ha et langt liv, er det å ha et godt liv, slår hun fast. Og til tross for over 20 år med kreftoperasjoner, cellegift, beinmargstransplantasjon, strålebehandlinger og en lungetransplantasjon, har livet blitt bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.