Hvordan finne turvenner

- Jeg bor alene - så det har betydd veldig mye sosialt

Liv Haugdal (67) er glad for at hun har et vennelag som hun kan gå turer med: - Jeg kommer meg mye mer på tur enn jeg ellers ville gjort.

VENNELAGET PÅ TUR: Liv Haugdal (nummer to fra venstre) er ofte på tur med vennelaget sitt. Noen ganger passer det for alle - andre ganger bare for noen. Men det er stort sett alltid noen som kan være med ut på tur. Foto: Privat
VENNELAGET PÅ TUR: Liv Haugdal (nummer to fra venstre) er ofte på tur med vennelaget sitt. Noen ganger passer det for alle - andre ganger bare for noen. Men det er stort sett alltid noen som kan være med ut på tur. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Synes du dørstokkmila er lang? Da kan det hjelpe om du har noen flere som kan dra deg med ut. Det er alltid lettere å komme seg ut dersom du har en avtale. Og er det flere å dra på, er det alltids noen det passer for - selv om det kanskje er noen som ikke kan eller melder avbud.

Liv Haugdal er 67 og rykende fersk pensjonist. Hun takker vennelaget for at hun kommer seg ut på tur også de gangene hvor hun nok ellers ikke hadde tatt skrittene over dørstokken.

Og hun gleder seg til mange flotte turer og fine naturopplevelser i pensjonisttilværelsen.

- Har alltid en turvenn

- Det startet med at vi var tre turglade venninner som gikk litt tur, mer sånn tilfeldig. Så ble vi seks, og i dag er vi sju, forteller Liv.

Vennelaget går både raske, små turer sammen - og litt lengre turer med niste og kaffe.

- Jeg går gjerne på tur alene også, det er ikke det. Men fordelen med vennelaget er at vi alltid har en turvenn å gå sammen med, om man ønsker det. Tur handler mye om at det er en sosial møteplass, sier Liv til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.