Medisin på resept

- Ikke vent til siste dag

Bruker du medisiner fast, bør du sørge for at du alltid har nok i reserve til at du klarer deg ei uke eller to.

MEDISIN PÅ BLÅ RESEPT? Alle som er avhengige av viktige medisiner på blå resept bør hente medisiner slik at man har overlappende forsyning i ei uke eller to. Det er ingen garanti for at du får hentet ut medisinen din om du venter til siste dag - og legemiddelmangel er et krisescenario som kan ramme. Foto: Shutterstock/NTB
MEDISIN PÅ BLÅ RESEPT? Alle som er avhengige av viktige medisiner på blå resept bør hente medisiner slik at man har overlappende forsyning i ei uke eller to. Det er ingen garanti for at du får hentet ut medisinen din om du venter til siste dag - og legemiddelmangel er et krisescenario som kan ramme. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ei uke i året setter Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) spesielt fokus på egenberedskap. Det handler om å få befolkningen til å bli bedre forberedt på å klare seg selv i ulike kriser.

– Også vi og våre nærmeste må være forberedt på å miste tilgangen på viktige varer og tjenester, som strøm og vann, for en periode, sier DSBs direktør, Elisabeth Aarsæther.

Det er flere andre ting DSB oppfordrer til å ha et beredskapslager av - og medisiner er en av de viktigste tingene i tillegg til vann og varme.

- Det mest grunnleggende for alle i en krise er å holde seg varme og få i seg drikke. Hvis man er avhengig av faste medisiner, bør man snakke med legen sin eller apoteket om det er mulig å ha noen dagers forbruk i reserve, sier Tore Kamfjord, kommunikasjonsdirektør i DSB, til Vi.no.

- Ha et par uker i reserve

Medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen, går enda lenger enn noen dager og anbefaler alle som er avhengige av medisiner på blå resept til å hente medisiner slik at man har overlappende forsyning i ei uke eller to.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.