Styrketrening

Ikke vent med styrketreningen

Du vet at du burde gjøre det, men kommer likevel ikke i gang. Men styrketrening behøver ikke å være vanskelig eller ta lang tid, oppmuntrer eksperten.

ALDRI FOR SENT: Jo eldre vi blir, desto viktigere er det med styrketrening. En gjennomsnittlig 85-åring har mistet nesten halvparten av muskelmassen etter 30-årene. Den gode nyheten er at mye av muskelmassen kan gjenvinnes med riktig styrketrening. Foto: NTB
ALDRI FOR SENT: Jo eldre vi blir, desto viktigere er det med styrketrening. En gjennomsnittlig 85-åring har mistet nesten halvparten av muskelmassen etter 30-årene. Den gode nyheten er at mye av muskelmassen kan gjenvinnes med riktig styrketrening. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Styrketrening har flere gunstige helseeffekter, er budskapet til fysioterapeut Pernille Thomsen.

– Det skjer mye viktig med kroppen når vi trener styrke. Nervesignalene til de arbeidende musklene aktiveres, og gjør at vi reagerer raskere og at vi ikke mister balansen så lett. Det blir også enklere å aktivere de riktige musklene når vi for eksempel skal reise oss fra sofaen, bære handleposer eller leke med barnebarna. Gjennom styrketrening vokser muskulaturen, og vi blir sterkere, sier Thomsen.

Fest i hjernen

Styrketrening har også en positiv effekt på psyken. Når musklene arbeider hardere enn det som er vanlig, skjer det noe viktig i hjernen.

– Når vi rører på oss, øker pulsen, og da blir det fest i hjernen, for nå skilles stoffer som serotonin, endorfin og dopamin ut. Stoffene gjør at vi føler oss tilfredse og gir bedre humør.

Alderen viktig

Jo eldre vi blir, desto viktigere er det med styrketrening, påpeker Thomsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.