Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Generelt anbefales nordmenn å spise mer fisk uansett aldersgruppe, også eldre - selv om eldre er den aldersgruppen som får i seg mest fisk.
Samtidig er det greit å være klar over at det er enkelte fiskearter og fiskeprodukter man bør være forsiktig med å øke mengden av, både av helsemessige og miljømessige årsaker.
Spis mer fisk - men ...
Er du godt voksen får du kanskje i deg en grei mengde fisk i uka. Men er det likevel et poeng å spise mer fiske?
- Det korte svar er ja. Fisk er viktigste kilde for inntak av langkjedede omega-3 fettsyrer og vitamin D. Eldre er en gruppe som er sårbar for lav vitamin D status. I nytte og risikovurderingen viser vi at inntak av fisk er viktig i forhold til folkehelseutfordringer som man ofte får i høy alder, sier professor Lene Frost Andersen, som er nestleder for faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi i Vitenskapskomiteen for Mattrygghet (VKM). De kom nylig med en ny nytte- og risikovurdering av fisk i norsk kosthold.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.