Bekymret for sårbare grupper:

Ikke nok influensavaksiner til alle i risikogruppene

Regjeringen vil at flest mulig i risikogruppene skal ta influensavaksine, men det er innkjøpt for få vaksiner til at alle som bør ta den kan få.

BEKYMRET: Helsemyndighetene er bekymret for dobbeltinfeksjon av både influensa og covid-19 hos personer i sårbare grupper. Foto: Cornelius Poppe / NTB
BEKYMRET: Helsemyndighetene er bekymret for dobbeltinfeksjon av både influensa og covid-19 hos personer i sårbare grupper. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Folkehelseinstituttet (FHI) har kjøpt inn 1,2 millioner doser til målgruppene i programmet. Men de som bør ta vaksinen utgjør omkring 1,9 millioner personer, melder NRK.

Helsemyndighetene er bekymret for dobbeltinfeksjon av både influensa og covid-19 hos personer i sårbare grupper. Blir det mye av begge deler utover høsten, kan det bli stort press på helsetjenestene.

– Derfor har vi kjøpt inn 50 prosent mer influensavaksiner enn vi vanligvis gjør. Og vi har satt ned egenandelen til 50 kroner, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK.

Men hvis alle i risikogruppen vil ta vaksinen, så er det ikke nok til alle.

– Det var ikke mer å få. Vi hadde kjøpt mer hadde vi fått tak i enda mer. Men vi oppfordrer alle som er i risikogruppene til å ta den, sier statsministeren.

De som bør ta vaksinen er helsepersonell og alle som har fylt 65 år.

Folk med hjerte- og lungelidelser, diabetes, lever- eller nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar, samt deres pårørende, og personer som er svært overvektige, er også definert som i risikogruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.