Fly og bagasje

Ikke glem dette i håndbagasjen

Medisiner er blant de viktigste tingene du absolutt ikke bør sende i innsjekket bagasje.

DET VIKTIGSTE I HÅNDBAGASJEN: Bagasjetrøbbel gjør at reisende nå oppfordres til å reise kun med håndbagasje. Men uansett hvordan du pakker og reiser, er det noen ting det er spesielt viktig å alltid ha i håndbagasjen - og det er medisiner du er avhengig av. Pass bare på at du pakker medisinene korrekt - og at du har all dokumentasjon du trenger. Foto: NTB/Shutterstock
DET VIKTIGSTE I HÅNDBAGASJEN: Bagasjetrøbbel gjør at reisende nå oppfordres til å reise kun med håndbagasje. Men uansett hvordan du pakker og reiser, er det noen ting det er spesielt viktig å alltid ha i håndbagasjen - og det er medisiner du er avhengig av. Pass bare på at du pakker medisinene korrekt - og at du har all dokumentasjon du trenger. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Streik, ombookinger, flykanselleringer og forsinkelser har preget den første delen av ferien på flyplassene - og av de som kommer seg av gårde rapporteres det om store problemer med bagasjehåndteringen: Mange opplever å bli stående uten feriebagasjen i dages- og ukevis - og reisende oppfordres derfor til å droppe innsjekket bagasje i sommer og å reise kun med håndbagasje.

Én ting er det å eventuelt bli stående uten truser, badetøy, tannbørste eller pakken med krise-knekkebrød: Jo da, det er kjedelig, men det er løsbart.

Det som straks er mye verre, er dersom den innsjekkede bagasjen inneholder andre, viktigere ting, og dette blir forsinket eller borte.

- Medisiner er kanskje det aller viktigste å ha med i håndbagasjen, da dette handler om helsen til den det gjelder, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske reiseforsikring.

I forrige uke fortalte Aftenposten om norske Elin Rasmussen som mistet koffert med MS-medisiner til 24 000 kroner i flykaoset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.